zondag 4 september 2011

Huis verkennen en boodschappen doen


Het tijdsverschil van zes uur tussen Nederland en Florida zorgt er weer voor dat we rond een uurtje of zeven allemaal wel uit bed zijn. We nemen rustig de tijd om de erg ruime villa goed te verkennen.

De ruime villa aan Ballyshannon Drive, Davenport.

Ons tijdelijk onderkomen heeft een grote L-vormige woonkamer met twee eettafels en twee luxe zitgedeelten, waarvan een met cable-tv, kleine stereo-installatie en, zo zag Erica vanmorgen, een kastje wat erg veel op een internet-router lijkt. We hebben geluk, onze villa heeft WiFi, we kunnen dus tijdens deze vakantie dagelijks dit weblog updaten. 

Verder is er één zeer ruime slaapkamer met inloopkast en ruime badkamer met ligbad, douche en toilet, twee kleinere slaapkamers met elk twee gescheiden bedden, een slaapkamer met tweepersoonsbed en badkamer met ligbad en toilet, en nog een aparte badkamer met een ruime douche en een toilet.

De ruime keuken is van alle gemakken voorzien, zoals oven, magnetron, koffiezetter, vaatwasser en koel/vrieskast met ijsmachine. Daarnaast is er nog een ruime dubbele garage waar onder andere wasmachine en droger staan. Uiteraard is er airconditioning, waardoor het binnen lekker koel is.

Ons wagenpark deze keer, een Chevrolet HHR en Jeep Grand Cherokee.
Erg veel keuze was er dit keer niet bij Dollar, maar we 
redden het er wel mee..  ;-)

Na een heerlijk ontbijt met koffie, geroosterd brood en gekookt eitje gaan we rond half elf op weg om wat boodschappen te doen bij de Wal*Mart waar we gisteravond al even geweest zijn. 

Eerst rijden we even langs een officiele AT&T retailer langs de 192 om te zien of we pre-paid kaartjes voor onze smartphones kunnen kopen. Sander heeft vooraf op internet al uitgevogeld dat AT&T pre-paid simkaarten verkoopt waarbij je ook een databundel voor mobiel internet kunt aanschaffen. De info op internet klopt precies, we krijgen zonder problemen twee GoPhone simkaarten mee, met Amerikaanse telefoonnummers, beltegoed en 500MB databundel. Per simkaart zijn de kosten $50, onder te verdelen in $10 voor het simkaartje, $15 beltegoed (goed voor 150 belminuten) en $25 voor de databundel. Mochten we tekortkomen, dan kunnen we bij een AT&T retailer gemakkelijk opwaarderen. We zitten nergens aan vast, als je 90 dagen niet opwaardeert vervalt je tegoed, en je simkaart. Als je voor 100 dollar op je kaart zet, blijft-ie een jaar geldig; misschien handig als je weet dat je toch weer binnen een jaar naar de USA gaat.

Met deze simkaarten in onze smartphones kunnen we elkaar in ieder geval voordelig bellen op de dagen dat we niet gezamenlijk de deur uitgaan, en uiteraard is het enorm handig om onderweg over internet te kunnen beschikken. Iedereen met een smartphone weet precies waar we het over hebben. ;-)

Bij de Wal*Mart pakken we meteen maar vast twee winkelwagentjes, we willen genoeg proviand inslaan om een paar dagen vooruit te kunnen, en van sommige dingen (zoals schoonmaakspullen, plastic bekers, handdoeken etc.) kopen we alvast zodat we genoeg hebben voor ons hele verblijf hier. Ook nemen we een $15 barbeque mee, die gaan we veelvuldig gebruiken de komende 15 dagen.


Terug in ons huis ruimen we de boodschappen op en gaan we heerlijk ontspannen aan en in ons prive-zwembad. Het water lijkt wat koud, maar dat kan ook komen omdat de buitentemperatuur rond 33 graden ligt. Het was vandaag redelijk bewolkt weer, maar lekker warm.

Dit jaar geen Sea World en Discovery Cove, op deze manier kan het ook...

Het eerste BBQ-maal van deze vakantie, het kleine zwarte blokje
rechts op de foto is onze $15-barbeque...  :-)

Morgen zijn we van plan om naar Celebration te gaan, een dorpje in de buurt van Disney World wat bedacht is door de Walt Disney Company in een poging om de 'ideale leefgemeenschap van de toekomst' te bouwen (Bron: Wikipedia).

Daarna toeren we nog even lekker rond in de buurt, gaan misschien nog wat shoppen, we zien wel waar we uiteindelijk verzeild raken....


6 opmerkingen: